Antena 3 CNN Externe ONU se arată profund îngrijorat de raidul israelian din Siria

ONU se arată profund îngrijorat de raidul israelian din Siria

ONU se arată profund îngrijorat de raidul israelian din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    31 Ian 2013   •   22:34

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat joi îngrijorat cu privire la informaţiile privind un raid israelian în Siria, precizând că nu este în măsură să verifice "în manieră independentă" respectivele informaţii.

Acest raid, denunţat deja de guvernul de la Damasc, ridică ''îngrijorări serioase". "Secretarul general cere tuturor părţilor implicate să împiedice tensiunile şi escaladarea lor în regiune'', 'a estimat Ban Ki-moon, potrivit adjunctului purtătorului de cuvânt al ONU, Eduardo del Buey, informează AFP.

Miercuri seară, regimul Bashar al-Assad a confirmat un raid al aviaţiei militare israeliene, precizând însă că nu a fost vizat un convoi auto, ci un centru de cercetări privind armele convenţionale.

Damascul a anunţat că aviaţia israeliană a ''bombardat direct'' un centru de cercetări militare situat între capitala siriană şi graniţa cu Liban, în timp ce surse militare s-au referit la un raid israelian asupra unui convoi militar în apropierea frontierei dintre Siria şi Liban.

Siria a protestat joi pe lângă Naţiunile Unite faţă de acest raid aerian israelian.

Ministerul de Externe sirian l-a convocat joi pe şeful misiunii ONU din Înălţimile Golan, Iqbal Singha, căruia i-a înmânat o notă de protest în acest sens. În document se afirmă că acţiunea israeliană reprezintă o încălcare a acordului de dezangajare semnat de către Israel şi Siria în 1974.




×
Subiecte în articol: Siria Ban Ki-moon
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close