Antena 3 CNN Externe ONU: Teroriştii de la al-Qaida, responsabili de atentatele recente din Siria

ONU: Teroriştii de la al-Qaida, responsabili de atentatele recente din Siria

ONU: Teroriştii de la al-Qaida, responsabili de atentatele recente din Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    18 Mai 2012   •   09:38

Organizaţia eroristă al-Qaida ar putea fi responsabilă pentru atentatele recente din Siria, este de părere secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

În timpul unei discuţii pe care a avut-o cu tineri, Ban a făcut aluzie la "un grav şi enorm atentat terorist care a avut loc în urmă cu câteva zile", în Siria.

"Cred că Al-Qaida este responsabilă" de acest atentat, a declarat Ban Ki-moon, fără a preciza la care atentat face aluzie, informează AFP.

În urmă cu o săptămână, 55 de persoane au murit într-un dublu atentat comis la Damasc.

Regimul lui Bashar al-Assad, care nu recunoaşte mişcarea de contestare, a afirmat că luptă împotriva "unor bande teroriste înarmate" şi le impută atentatele care au afectat această ţară, începând cu decembrie 2011.

Opoziţia acuză la rândul ei regimul că organizează atacuri pentru a sabota planul de ieşire din criză al emisarului internaţional, Kofi Annan.

Rusia, aliată a Damascului, a declarat luni că al-Qaida şi alte grupări asociate acestei organizaţii sunt "în spatele atentatelor" comise în ultimele zile, în Siria.

Ban Ki-moon a precizat că "cel puţin 9.000 de persoane, poate chiar 10.000, au fost ucise în Siria", în cele 15 luni de conflicte, o situaţie pe care el o califică drept "intolerabilă", şi a adăugat că 260 de observatori ai ONU au fost trimişi în această ţară, în şase localităţi.

×
Subiecte în articol: Siria atentate al-Qaida Ban Ki-moon
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close