Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană: O deputată din Alep a demisionat şi s-a refugiat în Turcia cu cei şase copii ai săi

Opoziţia siriană: O deputată din Alep a demisionat şi s-a refugiat în Turcia cu cei şase copii ai săi

Opoziţia siriană: O deputată din Alep a demisionat şi s-a refugiat în Turcia cu cei şase copii ai săi
27 Iul 2012   •   12:48

O deputată din oraşul sirian Alep, Ikhlas Badouni, a demisionat şi s-a refugiat în Turcia împreună cu cei şase copii ai săi, a anunţat vineri un membru al Consiliului Naţional Sirian (CNS), cea mai importantă coaliţie a opoziţiei, relatează AFP.
   
"Recent au existat contacte cu ea, pentru ca să fie primită într-un loc sigur. Ea a ajuns ieri (joi) în Turcia împreună cu cei şase copii şi va pleca în Qatar", a declarat Samir Nachar, membru al CNS.
   
Potrivit acestuia, autorităţile siriene au cerut deputaţilor din Alep să părăsească oraşul şi să vină la Damasc, întrucât oraşul din nord, scena unor lupte crâncene, a devenit o miză crucială a acestui conflict şi "ar putea fi vizat de o ofensivă militară (împotriva rebelilor) în zilele următoare".
   
"Au fost somaţi să călătorească cu avionul, întrucât ruta internă Damasc-Alep nu este sigură, dar ea a luat avionul spre Turcia", a precizat Nashar, el însuşi originar din Alep şi membru al CNS în Turcia.
   
"Qatarul a propus să îi ofere găzduire", a precizat acesta.
   
Este vorba despre al patrulea parlamentar care a demisionat de la începutul revoltei populare, în martie 2011, împotriva preşedintelui Bashar al-Assad. În ianuarie, deputatul Imad Ghaliun, membru al Comisiei pentru Buget din Parlementul sirian, a anunţat că s-a refugiat în Egipt, cerând opoziţiei să apere "interesele poporului care vrea să obţină libertatea".
   
Anterior, alţi doi deputaţi independenţi şi-au anunţat demisia, la sfârşitul lui aprilie, în semn de protest faţă de reprimarea revoltei.
   

×
Subiecte în articol: Alep Siria opoziţia siriană
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close