Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană „regretă” votul parlamentului britanic, dar crede că va avea loc o intervenţie

Opoziţia siriană „regretă” votul parlamentului britanic, dar crede că va avea loc o intervenţie

Opoziţia siriană „regretă” votul parlamentului britanic, dar crede că va avea loc o intervenţie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Aug 2013   •   16:36

Opoziţia siriană „regretă'' votul parlamentului britanic de respingere a unei intervenţii împotriva Damascului, dar consideră că „acesta nu va împiedica atacurile aeriene”, informează AFP, citată de Agerpres.

Un înalt responsabil al opoziţiei, cu baza în Turcia, a fost contactat telefonic de AFP din Beirut şi a declart „că regretă faptul că parlamentarii britanici n-au putut înţelege adevărata situaţie din Siria”.

„Ne exprimăm temerea că, după un astfel de vot, Bashar al-Assad va utiliza din nou armele chimice, la o scară mult mai largă, în provincia Damasc'', a adăugat responsabilul respectiv sub protecţia anonimatului.

„Totuşi, noi nu credem că acest vot poate împiedica recurgerea la lovituri aeriene”, a continuat oficialul.

„Statele Unite au spus în mod clar că Bashar a trecut de linia roşie şi Franţa şi-a reiterat, prin vocea preşedintelui Francois Hollande, intenţia de a participa. Chiar fără participarea Marii Britanii, o lecţie va fi dată lui Bashar al-Assad”, a mai spus responsabilul.

Potrivit declaraţiilor sale, coaliţia opoziţiei siriene are intenţia de a trimite „săptămâna viitoare o delegaţie la Londra pentru a se întâlni acolo cu deputaţi şi pentru a încerca să-i convingă despre necesitatea unei acţiuni”.

Parlamentul britanic a votat joi seara - 285 de voturi ''împotrivă'' şi 272 ''pentru'' - împotriva autorizării participării Londrei la o posibilă intervenţie militară în Siria ca urmare a unui presupus atac cu gaze chimice în împrejurimile Damascului.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close