Antena 3 CNN Externe Oprah Winfrey, despre candidatura la preşedinţia SUA: „Cred că am o responsabilitate”

Oprah Winfrey, despre candidatura la preşedinţia SUA: „Cred că am o responsabilitate”

Oprah Winfrey, despre candidatura la preşedinţia SUA: „Cred că am o responsabilitate”
Sursa foto: Foto: Oprah Winfrey/ Facebook
15 Feb 2018   •   22:25

Oprah nu candidează la preşedinţia SUA. Prezentatoarea de talk-show Oprah Winfrey a confirmat că nu doreşte să candideze la preşedinţia SUA, chiar dacă simte că este ”responsabilă” de promovarea dreptăţii în lume.

După un discurs foarte inspirat susţinut la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, desfăşurată la începutul lunii ianuarie, care a alimentat speculaţiile privind posibila sa candidatură în 2020, cea pe care toată lumea o numeşte simplu ”Oprah” a declarat că s-a gândit la această posibilitate.

„O mulţime de oameni bogaţi m-au sunat, mi-au spus că ar putea să-mi conducă campania şi să strângă un miliard de dolari pentru mine. Cred că atunci când ai atât de mulţi oameni ale căror opinii le apreciezi şi care te susţin, merită să te gândeşti la asta”, a povestit într-un interviu acordat postului de televiziune CBS antreprenoarea în vârstă de 64 de ani, prima femeie de culoare din lume care a devenit miliardară.

Însă, în cele din urmă, ea a luat decizia de a nu candida. „Dacă Dumnezeu voia să candidez, nu mi-ar spune? Şi nu am auzit asta”, a explicat ea.

”Cred că am o responsabilitate, ca persoană cu o voce influentă în această ţară, să o folosesc pentru a promova dreptatea, bunătatea şi bunăvoinţa în această lume. Dar n-am avut niciodată impresia că aceasta ar trebui să fie politică”, a precizat Oprah.

”Sunt impresionată de faptul că lumea crede că aş putea fi un lider al lumii libere, însă pur şi simplu nu este în spiritul meu. Nu este în ADN-ul meu”, a adăugat ea confirmând declaraţiile similare făcute în ianuarie.

Un sondaj realizat de institutul Marist Poll publicat la câteva zile după discursul de la Globurile de Aur a indicat că deşi 64% dintre americani au o părere bună despre Oprah, doar 35% ar dori să o vadă în cursa pentru Casa Albă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close