Antena 3 CNN Externe Opt paznici de la ambasada americană din Kabul, demişi după ce au apărut goi în pozele de la o petrecere (FOTO)

Opt paznici de la ambasada americană din Kabul, demişi după ce au apărut goi în pozele de la o petrecere (FOTO)

Opt paznici de la ambasada americană din Kabul, demişi după ce au apărut goi în pozele de la o petrecere (FOTO)
Sursa foto: kabul
05 Sep 2009   •   15:53

Ambasada SUA de la Kabul a anunţat concedierea a opt membri din personalul de gardă, după ce câteva fotografii care îi înfăţişau pe aceştia goi la o petrecere au fost făcute publice. Cei opt erau angajaţii unei firme contractate să apere sediul ambasadei de la Kabul şi au părăsit deja Afganistanul, anunţă The Wall Street Journal. Alţi doi paznici au demisionat şi se vor întoarce în SUA. Autorităţile americane nu au precizat şi dacă vreunul dintre managerii firmelor de pază a fost tras la răspundere.

Fotografiile care îi înfăţişează pe paznici goi, în jurul unui foc de tabără, la o petrecere unde se pare că se consumase foarte mult alcool au fost date publicităţii de către Project on Government Oversight, o asociaţie independentă care supraveghează activitatea structurilor guvernamentale americane. Este vorba despre angajaţii firmei de pază ArmorGroup North America, care are contract cu ambasada americană din 2007.



Secretarul de stat în domeniul apărării, Robert Gates, a declarat joi că, în cazul în care aceste acuzaţii sunt adevărate ele reprezintă ?o ofensă nu doar la adresa afganilor şi musulmanilor, ci şi la adresa noastră (a americanilor- n.r.) şi sunt de neiertat?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kabul Afganistan paznici alcool scandal
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close