Antena 3 CNN Externe Ora adevărului pentru americani. Anunţul care poate schimba destinul acestei ţări în prag de alegeri

Ora adevărului pentru americani. Anunţul care poate schimba destinul acestei ţări în prag de alegeri

Ora adevărului pentru americani. Anunţul care poate schimba destinul acestei ţări în prag de alegeri
de O.P.    |    10 Aug 2012   •   12:34

Ora adevărului se apropie pentru republicanul Mitt Romney, care urmează să dezvăluie în curând numele partenerului său în înfruntarea perechii Obama-Biden la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, comentează AFP.
  
Această decizie, cea mai importantă pe care Romney o are de luat de la lansarea campaniei sale prezidenţiale, urmează să arate cât de îndrăzneţ este sau, din contră, dacă îşi va urma tendinţa de miza pe valori sigure.
  
Presa americană specula cu privire la pesoana pentru care va opta - un etnic latino-americano, popular dar puţin experimentat, un politician cu o experienţă îndelungată considerat prea "înţelept" ori o femeie - sau asupra momentului anunţului. În tot cazul, potrivit tradiţiei, anunţul va fi făcut înaintea Convenţiei Naţionale a Partidului Republican, prevăzută la sfârşitul lui august la Tampa, în Florida.
  
Între numele cel mai frecvent citate se află cele ale guvernatorului din Minnesota (nord) Tim Pawlenty, în vârstă de 51 de ani, şi senatorului din Ohio (nord) Rob Portman, în vârstă de 56 de ani, amândoi trimişi în ultima perioadă de către echipa de campanie a lui Romney să îl atace pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama pentru bilanţul economic.
  
Cel care speră să îl detroneze pe Obama la 6 noiembrie începe, în ceea ce îl priveşte, la sfârşitul acestei săptămâni, un turneu în patru state, inclusiv Florida (sud-est) şi Ohio (centru). Unii analişti dau asigurări că Romney ar putea să dezvăluie numele potenţialului său vicepreşedinte încă la începutul acestui turneu, care va fi efectuat cu autobuzul.
  
Pawlenty şi Portman au câştigat teren recent pe lista prognosticurilor. Ei apar ca opţiuni sigure, potrivit unui cunoscător al mediului.
  
"Aş fi surprins să nu fie Pawlenty sau Portman", notează un specialist în vicepreşedinţi, Joel Goldstein, profesor la Universitatea Saint Louis.
  
Cei doi sunt foarte diferiţi. Ca Romney, Pawlenty pare un "outsider" la Washington, dar, ca fiu de şofer, el va aduce un anumit credit pe lângă gulerele albastre americane, un lucru care îi lipseşte cumplit de mult multimilionarului, un fost guvernator al statului Massachusetts.





×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close