Antena 3 CNN Externe Orașul din Europa în care se va construi o fabrică de turbine eoliene. Va oferi peste 1.000 de locuri de muncă

Orașul din Europa în care se va construi o fabrică de turbine eoliene. Va oferi peste 1.000 de locuri de muncă

O fabrică de componente pentru turbine eoliene va fi construită într-un oraș din Europa. Aceasta va oferi peste 1.000 de locuri de muncă.

Orașul din Europa în care se va construi o fabrică de turbine eoliene. Va oferi peste 1.000 de locuri de muncă
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    15 Ian 2024   •   22:57

Unul dintre cei mai mari producători de turbine eoliene din lume, compania daneză Vestas a anunțat în urmă cu câteva zile că intenționează să deschidă o nouă fabrică la Szczecin, în nord-vestul Poloniei.  Aceasta va face componente pentru turbina-gigant de 15 MW.

Se preconizează că va începe să funcționeze în 2026, creând peste 1.000 de locuri de muncă directe. Împreună cu planurile anunțate anterior de Vestas de a înființa o fabrică de asamblare a nacelelor offshore la Szczecin amprenta de producție a Vestas ar putea crește cu peste 1.700 de locuri de muncă directe până în 2026, a precizat compania într-un comunicat de presă.

Citește și: Fabrica de ciocolată din Europa care caută muncitori necalificați români. Se oferă un salariu de peste 1.500 de euro, cazare și mâncare

Fabrica ar urma să producă palele pentru turbina eoliană offshore de mari dimensiuni a Vestas, V236-15,0 MW.

"Vestas intenționează să conducă dezvoltarea unui lanț de aprovizionare sustenabil în Europa, care să poată oferi scara necesară pentru a satisface creșterea preconizată a cererii de energie eoliană offshore.

Planurile noastre pentru două noi fabrici offshore în Polonia subliniază faptul că Europa poate stimula investițiile în industria eoliană și crearea de locuri de muncă ecologice cu ajutorul unor angajamente politice corecte pe termen lung pentru proiectele eoliene offshore”, a declarat Tommy Rahbek Nielsen, COO al Vestas, potrivit economica.net.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close