Antena 3 CNN Externe Viktor Orban i-ar fi cerut dovezi lui Zelenski că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat

Viktor Orban i-ar fi cerut dovezi lui Zelenski că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski unul dintre liderii UE a cerut dovada că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat - potrivit surselor, este vorba despre premierul Ungariei, Viktor Orban.

Viktor Orban i-ar fi cerut dovezi lui Zelenski că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat
Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    09 Apr 2022   •   11:19

Preşedintele Ucrainei a spus acest lucru într-un interviu pentru ziarul german Bild.

Volodimir Zelenski a spus că unul dintre principalii politicieni europeni a vrut să vadă dovezi ale adevărului crimelor de la Bucha

Întrebat de un jurnalist dacă acest politician al UE este șeful guvernului european, Zelenski a răspuns afirmativ. 

Președintele nu a vrut să vorbească despre cine i-a spus asta, dar a citat politicianul european: „Arată-ne dovezile că nu a fost pusă în scenă”.

Surse ale Adevărului European și Adevărului Ucrainean au confirmat că Zelenski vorbea despre premierul ungar Viktor Orban.

Nu este clar unde și-a exprimat Orban părerea. După masacrul de la Bucha, potrivit PE, nu a existat nicio comunicare între Budapesta oficială și partea ucraineană.

Viceprim-ministrul și liderul Partidului Lege și Justiție din Polonia l-a criticat anterior pe premierul ungar Viktor Orban pentru că nu s-a grăbit să condamne Rusia pentru uciderea în masă a civililor din Bucha. 

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a acuzat Ungaria că nu a recunoscut responsabilitatea Rusiei pentru masacrul de la Bucha.

Ambasadorul ucrainean în Polonia, Andriy Deshchytsia, consideră că premierul ungar Viktor Orban ar trebui obligat să viziteze Bucha pentru a i se arăta crimele la care este complice.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Viktor Orban Bucha
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close