Antena 3 CNN Externe ORORILE din lumea noastră. "Cinci copii au fost SFÂŞIAŢI de vii de câini. Erau o HRANĂ specială pentru animale"

ORORILE din lumea noastră. "Cinci copii au fost SFÂŞIAŢI de vii de câini. Erau o HRANĂ specială pentru animale"

ORORILE din lumea noastră. "Cinci copii au fost SFÂŞIAŢI de vii de câini. Erau o HRANĂ specială pentru animale"
de O.P.    |    28 Feb 2014   •   10:27

Un fost paznic al unei închisori nord-coreene, refugiat în Coreea de Sud, a povestit ororile la care a asistat în cei opt ani de serviciu, între care şi un incident în care cinci copii au fost ucişi de câini într-un lagăr fără ca cineva să ia vreo măsură, relatează AFP.

"Erau trei câini şi au ucis cinci copii", a declarat Ahn Myong-Chol pentru AFP prin intermediul unui traducător. El a fost timp de opt ani paznic într-un lagăr de concentrare din Coreea de Nord.

"Câinii s-au aruncat asupra copiilor, care se întorceau de la şcoala lagărului. Trei au murit pe loc, ceilalţi doi se pare că mai respirau, dar au fost îngropaţi de vii de paznici", a afirmat Ahn Myong-Chol.

El a mai arătat că, în loc să fie ucişi, câinii erau recompensaţi de paznici cu "o hrană specială".

Ahn a relatat la Geneva ororile din închisorile regimului, în condiţiile în care Consiliul ONU pentru Drepturile Omului urmează să analizeze în luna martie un raport privind încălcările drepturilor omului de către regimul de la Phenian.

Refugiat în Coreea de Sud, Ahn este unul dintre martorii audiaţi de Comisia de anchetă ONU, care a denunţat în acest raport publicat săptămâna trecută "crimele împotriva umanităţii" comise de regimul de la Phenian şi, de asemenea, a cerut comunităţii internaţionale să intervină.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord lagar
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close