Antena 3 CNN Externe Pacientul Zero: Băieţelul de la care ar fi pornit gripa porcină (VIDEO)

Pacientul Zero: Băieţelul de la care ar fi pornit gripa porcină (VIDEO)

Pacientul Zero: Băieţelul de la care ar fi pornit gripa porcină (VIDEO)
Sursa foto: baiat
30 Apr 2009   •   13:12

Experţii au reuşit să identifice epicentrul epidemiei de gripă porcină, satul La Gloria, unde se află una din cele mai importante crescătorii de porci din Mexic. În plus, aceştia l-ar fi descoperit pe Pacientul Zero, băieţelul de la care ar fi pornit gripa porcină. Un reportaj al CBS prezintă satul mexican La Gloria şi copilul de numai patru ani de la care ar fi pornit totul.

La începutul lunii aprilie, experţii mexicani au depistat virusul în probele de sânge ale copilului şi susţin că este posibil ca acesta să fie primul purtător al virusului gripei porcine.

Doctorul american Jeffrey Kahn de la Universitatea din Yale a declarat pentru CNN: ?Este aproape imposibil de aflat dacă acest băiat s-a îmbolnăvit prin contactul direct cu un porc.?

Între timp, băieţelul s-a însănătoşit, însă comunitatea în care trăieşte se confruntă, în continuare, cu virusul mortal.

Medicii depun eforturi foarte mari pentru a descoperi cum a reuşit virusul să se răspândească în Mexic şi apoi în întreaga lume.

Miercuri seară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ridicat nivelul de alertă la gradul 5, pe o scară cu şase grade. Potrivit experţilor Organizaţiei, virusul, pornit din Mexic, se răspândeşte în toată lumea şi nu dă niciun semn că şi-ar încetini expansiunea.
Organizaţia mondială a contactat marii producători de medicamente, pentru creşterea producţiei de tratamente anti-gripale şi urgentarea cercetărilor pentru realizarea unui vaccin. Până acum în Mexic bilanţul arată 8 morţi, 84 de "decese suspecte" şi aproape o sută de îmbolnăviri confirmate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close