Antena 3 CNN Externe Pakistan avertizează cu creşterea masivă a arsenalului indian

Pakistan avertizează cu creşterea masivă a arsenalului indian

Pakistan avertizează cu creşterea masivă a arsenalului indian
Sursa foto: india pakistan
14 Ian 2010   •   17:11

Pakistan şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ?masiva? creştere a arsenalului militar de către India, avertizând că aceasta ar putea dezechilibra regiunea.
Autoritatea Comandamentului Naţional al Pakistanului, care supraveghează activele nucleare, a luat notă de dezvoltările în detrimentul obiectivelor de stabilitate strategică în regiune, se arată într-un comunicat oficial.

"India continuă să urmeze un program ambiţios de militarizare şi doctrine militare ofensive," se arăta în comunicat, după o discuţie şi cu premierul Yousuf Raza Gilani.

"Masivele instalări de sisteme de armament avansat, inclusiv ABM (rachete anti-balistice), creşterea arsenalului nuclear şi a sistemelor de transport... tind să destabilizeze regiunea" .

Pakistan a efectuat teste ale unor arme nucleare în mai 1998, ca răspuns la detonări similare ale Indiei.
Cele două state au dus trei războaie de la independenţa lor, în 1947, două pentru Kashmir, care este divizat între vecinii din Asia de Sud şi revendicat de ambele.
Tensiunile au luat din nou amploare după atacurile teroriste de la Mumbai din noiembrie 2008, pe care India le pune pe seama militanţilor pakistanezi.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close