Antena 3 CNN Externe Panică în Franța. Atac cu armă albă la Lyon: o persoană a murit și alte nouă au fost grav rănite

Panică în Franța. Atac cu armă albă la Lyon: o persoană a murit și alte nouă au fost grav rănite

Panică în Franța. Atac cu armă albă la Lyon: o persoană a murit și alte nouă au fost grav rănite
31 Aug 2019   •   19:54

 Doi bărbaţi au ucis cu arme albe o persoană şi au rănit alte nouă într-o suburbie a oraşului francez Lyon, transmite AFP, citând un bilanţ actualizat anunţat de autorităţi. 

Trei dintre răniţi sunt în stare gravă, conform unei surse din poliţie unul fiind într-o situaţie de urgenţă absolută. Primul bilanţ al victimelor făcea referire la şase răniţi. Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani. 

Unul dintre cei doi atacatori a fost arestat, iar celălalt este căutat, a anunţat prefectura din Lyon, fără alte detalii. 

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon. 

Un reporter al AFP a relatat de la faţa locului că a văzut un corp ambalat într-un sac mortuar şi urcat într-o ambulanţă, urme de sânge pe jos şi un perimetru de securitate format de poliţie. 

A fost sesizat Parchetul din Lyon, în timp ce Parchetul Naţional Antiterorist francez (PNAT) monitorizează situaţia, dar deocamdată nu a preluat cazul, nefiind clar în acest stadiu dacă este vorba despre un atac terorist. 

Anul trecut, un atac cu un colet capcană a rănit 14 persoane în acelaşi oraş. Autorul, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai târziu şi a mărturisit că jurase credinţă grupării islamiste Statul Islamic.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close