Antena 3 Externe Papa Benedict al XVI-lea cere celor care servesc Biserica Catolică să "renunţe la stilul laic al puterii"

Papa Benedict al XVI-lea cere celor care servesc Biserica Catolică să "renunţe la stilul laic al puterii"

de G.S.    |    18 Feb 2012   •   16:47
Papa Benedict al XVI-lea cere celor care servesc Biserica Catolică să "renunţe la stilul laic al puterii" Foto: INTACT Images/EPA

Papa Benedict al XVI-lea a numit sâmbătă 22 de cardinali noi. Papa le-a cerut tuturor celor care servesc Biserica Catolică „să renunţe la stilul laic al puterii şi gloriei”, într-un moment în care scurgerile de informaţii organizate apasă asupra administraţiei de la Vatican, conform AFP.

„Dominaţie şi servitute, egosim şi altruism, posesiune şi donaţie, interes şi gratuitate: aceste logici profund opuse se confruntă în orice epocă şi în orice loc. Nu există nicio îndoială cu privire la calea aleasă de Iisus”, a arătat Papa.

Acesta a subliniat că „li se cere să servească Biserica cu dragoste şi vigoare, cu claritatea şi înţelepciunea învăţaţilor, cu energia şi forţa morală a pastorilor, cu fidelitate şi curajul martirilor”.

Papa nu s-a referit la problemele actuale din administraţia Vaticanului, după dezvăluirea de către presa italiană a unui document secret în care se vorbea despre un pseudocomplot împotriva lui, despre corupţie şi transfer de bani de la banca Vaticanului.

Papa Benedict a numit 63 de cardinali din cei 125 ai colegiului electorilor. Ceilalţi 62 au fost numiţi de Papa Ioan Paul al II-lea. În total, efectivul Colegiului Sacru a ajuns la 213 membri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close