Antena 3 CNN Externe Papa şi Putin au conversat în limba germană

Papa şi Putin au conversat în limba germană

Papa şi Putin au conversat în limba germană
14 Mar 2007   •   13:26

Primire cordială la Vatican pentru preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin şi-a întrerupt vizita în Italia, cu ocazia celui de-al patrulea summit interguvernamental ruso-italian, pentru o întrevedere cu Papa Benedict al 16-lea. Întâlnirea a fost calificată de Vatican drept "pozitivă" şi "cordială".

Înainte de vizita făcută Papei, liderul de la Kremlin a avut o întrevedere cu omologul său italian, Giorgio Napolitano. Vizita la Vatican a avut loc înainte de un dineu oficial cu premierul italian, Romano Prodi, pentru a pregăti ultimele detalii ale summit-ului ce va debuta astăzi, la Bari.

Putin a petrecut aproximativ o oră la reşedinţa Papei. A fost prima întâlnire a celor două oficialităţi, de când Joseph Ratzinger a devenit Suveran Pontif, în aprilie 2005. Benedict al 16-lea şi Putin s-au conversat în germană, fără a apela la serviciile interpreţilor.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Sfântul Scaun, această primă întâlnire "s-a desfăşurat într-un climat pozitiv care a permis dezvăluirea relaţiilor cordiale existente între Sfântul Scaun şi Federaţia Rusă". În conversaţia lor privată, preşedintele rus şi Suveranul Pontif au amintit de desele tensiuni existente între Vatican şi Biserica Ortodoxă Rusă. Întrevederea celor două oficialităţi a durat 25 de minute, în biroul Papei, din Palatul Apostolic.

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close