Antena 3 CNN Externe Pastila anti-cancer de vânzare în SUA

Pastila anti-cancer de vânzare în SUA

Pastila anti-cancer de vânzare în SUA
15 Mar 2007   •   08:07

Revoluţie în tratamentul împotriva cancerului! În Statele Unite, este pus în vânzare un medicament pentru femeile care suferă de cancer la sân. Singurul impediment este preţul: aproape 3.000 de dolari costă tratamentul doar pentru o lună. În fiecare an, în lume, 350.000 de femei mor din cauza cancerului mamar. Tykerb, noul medicament pentru tratarea cancerului la sân, va fi pus în vânzare peste două săptămâni, sub formă de comprimate. Tratamentul prevede câte o pastilă pe zi şi se prescrie femeilor cu formă avansată de cancer, care deja au început şedinţele de chimioterapie. În combinaţie cu un alt medicament, Tykerb încetineşte extinderea tumorilor canceroase cu aproape nouă luni.

Compania farmaceutică a anunţat că mai efectuează teste, pentru că, încă, nu poate spune cu certitudine că medicamentul prelungeşte viaţa bolnavelor. Cu toate acestea, pacientele sunt optimiste. Merită încercat orice în lupta cu cancerul.

Până acum, în timpul testelor, comprimatele s-au dovedit mult mai eficiente ca cele existente şi mai puţin toxice. Cu alte cuvinte, medicamentul nu atacă şi celule sănătoase, decât într-un procent mic.

Antena 3

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close