Antena 3 CNN Externe Pe plajele din Mamaia se va vorbi nemţeşte la vară: Tour-operatorul TUI revine în România (VIDEO)

Pe plajele din Mamaia se va vorbi nemţeşte la vară: Tour-operatorul TUI revine în România (VIDEO)

Pe plajele din Mamaia se va vorbi nemţeşte la vară: Tour-operatorul TUI revine în România (VIDEO)
06 Oct 2009   •   23:43


Compania TUI îşi face curaj şi revine în România. După lungi negocieri, Ministerul Turismului a încheiat un parteneriat cu cel mai mare tour-operator din lume. Aşa că, la vară, pe plajele din Mamaia se va vorbi nemţeşte.

Vestea i-a bucurat în primul rând pe hotelierii de pe aici care tocmai au încheiat cel mai slab an din ultimele două decenii. Doar că vor trebui să ţină cont la anul de condiţiile extrem de dure pe care TUI le pune. În schimbul respectării lor, conform contractului, compania va tipări în 120.000 de exemplare o broşură dedicată integral României şi care se va găsi 10.000 de agenţii din Germania.

De la anul, mii de nemţi vor zbura din Germania direct pe Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa. E un zbor direct şi, cel mai important, low-cost. A fost una din condiţiile principale pe care au pus-o cei de la TUI.

"Am reuşit negocierea cu Air Berlin şi i-am determinat să facă aceste curse de pe aeroportul Kogălniceanu din sezonul viitor, condiţie fără de care TUI nu putea să ajungă în România pentru că nu avea mijloc de transport", a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea.

O altă condiţie pe care au pus-o nemţii a fost ca primii turişti germani să poată sosi pe litoralul românesc pe 15 mai. Aici apare şi prima problemă. Până anul acesta, cele mai multe hoteluri şi terase s-au închis imediat după mini-vacanţa de 1 mai.

De asemenea, nemţii îşi doresc ca cei care ne vizitează ţara să poată sta aici cel puţin până pe 15 septembrie. Adică până aproape de finalul sezonului estival.

Preţul cerut de hotelierii din România a fost un criteriu important în negocierea TUI cu Ministerul Turismului. Nemţii au vrut să fie siguri că nu percepem taxe exorbitante şi că avem preţuri asemănătoare cu ale vecinilor.

Acesta a fost motivul principal pentru care nemţii de la TUI au renunţat la contractul cu România în 2006. Condiţiile de cazare, lipsa curăţeniei şi zgomotul puternic au avut şi ele un cuvânt greu de spus. Tot de la anul, ţara noastră va fi prezentă şi în cataloagele altor doi celebri tour-operatori germani, cataloage care au un tiraj de aproape două milioane şi jumătate de exemplare.



Observator

×
Subiecte în articol: ministerul turismului
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close