Antena 3 CNN Externe Peng Shuai, tenismena care a acuzat un fost vice-premier chinez că a violat-o, a dispărut

Peng Shuai, tenismena care a acuzat un fost vice-premier chinez că a violat-o, a dispărut

Peng Shuai, una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis din Chinei este de negăsit. Se întâmplă la doar o săptămână după ce a acuzat un fost vice-premier că a abuzat-o sexual.

Peng Shuai, tenismena care a acuzat un fost vice-premier chinez că a violat-o, a dispărut
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Noi 2021   •   23:51

La data de 2 noiembrie, sportiva, una dintre cele mai celebre din țară, a postat pe o rețea de socializare un mesaj prin care în acuza pe Zhang Gaoli, fost vice-premier în vârstă de 75 de ani, că ar fi abuzat-o sexual.

Incidentul a avut loc cu ani în urmă, iar Peng a mărturisit că nu are dovezi pentru ceea ce spune. Postarea a dispărut de pe platforma echivalentă cu Twitter-ul în China după o jumătate de oră de la publicare.

Căutările despre Zhang Gaoli sau Peng Shuai nu au mai dat niciun rezultat, iar cuvântul „tenis” a fost indisponibil și la câteva ore după postarea problematică. Chiar și grupurile de știri private au fost vizate, iar conturile care distribuiau capturi de ecran ale mărturiei lui Peng Shaui au fost suspendate, scrie Leprogres.fr.

Este pentru prima dată când un politician chinez de rang înalt este ținta unor asemenea acuzații publice.

În mesajul său, Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, a spus că domnul Zhang a forțat-o să întrețină relații intime după o partidă de tenis "Mi-a fost foarte frică. Am refuzat la început. Nu m-am putut opri din plâns", a spus fosta campioană la dublu.

„În strânsoarea fricii și a confuziei... am cedat și am făcut sex”, a adăugat aceasta. Ea a mai spus și că soția politicianului știa despre asta și „a stat de pază afară”.

De atunci, sportiva nu a mai dat nicio veste și nu i s-a confirmat poziția geografică. Solicitarea de comentarii a agenției de presă Reuters, postată pe contul său Weibo, a rămas fără răspuns.

×
Subiecte în articol: Peng Shuai Tenismena disparitie China
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close