Antena 3 CNN Externe Pentagon: Vladimir Putin nu și-a atins niciunul din obiectivele stabilite în Ucraina

Pentagon: Vladimir Putin nu și-a atins niciunul din obiectivele stabilite în Ucraina

Pentagonul a spus că Ucraina ar putea câștiga ”absolut” războiul împotriva Rusiei, chiar dacă oficialii americani vorbesc despre riscul unui conflict prelungit. În plus, potrivit purtătorului de cuvânt, Vladimir Putin nu și-a atins niciun obiectiv stabilit pentru invazia Ucrainei.

Pentagon: Vladimir Putin nu și-a atins niciunul din obiectivele stabilite în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   10:11

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, s-a declarat convins, într-un briefing de presă, că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia: ”Desigur că pot câștiga”.

”Dovada este literalmente în rezultatele pe care le vedeți în fiecare zi, Absolut, ei pot câștiga”, a spus el, potrivit The Guardian.

Kirby a făcut și o descriere a situației din Ucraina și a subliniat că liderul rus nu a reușit să îndeplinească niciunul dintre obiectivele propuse: ”dacă ne uităm la ceea ce au reușit să facă până acum, Putin a atins exact zero dintre obiectivele sale strategice în interiorul Ucrainei. Nu a ocupat Kievul. Nu a răsturnat guvernul. Nu a divizat Ucraina ca stat național”.

”A preluat controlul doar asupra unui număr mic de centre de populație. Și acestea nici măcar nu erau cele pe care și le dorea. Deci, Mariupol încă nu este ocupat. Și-a mutat forțele din Kiev. Și-a mutat forțele din Cerniniv. Nu au ocupat Harkivul. Nu au luat Nikolaievul, în sud”, a precizat acesta.

”Deci, cred că dovada este literalmente în rezultatele pe care le vedeți în fiecare zi. Ucrainenii luptă cu curaj pentru țara lor. Și i-au negat domnului Putin atât de multe dintre obiectivele sale strategice. Deci, absolut, (n.r.- ucraineni) pot câștiga.”

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close