Antena 3 CNN Externe Pericol la graniţa României. Ucraina a evacuat un oraș și a închis spațiul aerian din cauza unui incendiu puternic - VIDEO

Pericol la graniţa României. Ucraina a evacuat un oraș și a închis spațiul aerian din cauza unui incendiu puternic - VIDEO

Pericol la graniţa României. Ucraina a evacuat un oraș și a închis spațiul aerian din cauza unui incendiu puternic - VIDEO
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Sep 2017   •   08:34

Autorităţile din Ucraina au dispus evacuarea de urgenţă a populaţiei din zona oraşului Kalînivka, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un depozit de muniţii aflat în apropiere.

"Arme şi muniţii din oraşul Kalînivka au luat foc, iar ulterior muniţia a explodat. Vă informăm că oraşul Vinniţa nu este în zona de distrugere", se arată într-un comunicat al Primăriei Vinniţa.

Primele explozii s-au înregistrat în marţi seara, jurul orei 22.00.

Depozitul din zona Kalînivka, regiunea Vinniţa, se întinde pe o suprafaţă de 600-1.000 de hectare şi este al doilea cel mai mare din Ucraina după cel din Balaklia, regiunea Harkiv.

Autorităţile ucrainene au transmis că s-a trecut la evacuarea locuitorilor din zonă, iar spaţiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul oraşului Kalînivka.

Este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniţii din Ucraina în cursul acestui an.

Momentan nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, însă autorităţile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv aceea a unui act de sabotaj.

Incendiul de la depozitul militar nu a fost stins până la această oră.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close