Antena 3 CNN Externe 20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în India

20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în India

Fulgerele au ucis 20 de persoane în opt districte ale statului Bihar, din estul Indiei, în doar 24 de ore.

20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în India
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    30 Iul 2022   •   09:20

Mai multe furtuni cu fulgere au fost în părțile de nord ale statului pentru miercuri și joi.

Ministrul-șef din Bihar, Nitish Kumar, le-a cerut oamenilor să urmeze îndeaproape sfaturile autorității de gestionare a dezastrelor din stat.

Sute de oameni mor în India în fiecare an din cauza fulgerelor din timpul ploilor musonice.

Unul dintre motivele invocate pentru numărul mare de decese este numărul mare de oameni care lucrează în aer liber în India în comparație cu alte părți ale lumii, ceea ce îi face mai vulnerabili.

Marți, Kumar a anunțat o despăgubire de 400,00 de rupii  pentru familiile fiecăruia dintre cei decedați.

Săptămâna trecută ministrul a organizat o întâlnire și le-a cerut oficialilor să instaleze dispozitive de protecție împotriva fulgerelor în toate clădirile guvernamentale, inclusiv în școli și spitale, a relatat ziarul The Times of India.

Poziția geografică a statului favorizează apariția descărcărilor electrice în timpul musonului. În luna februarie a acestui an, BBC a analizat datele și a constatat că numărul de fulgere în India a crescut brusc în ultimii ani.

Datele din satelit colectate de Institutul Indian de Meteorologie Tropicală arată, de asemenea, că loviturile au ”crescut rapid” între 1995 și 2014.

India a înregistrat mai mult de 18 milioane de fulgere între aprilie 2020 și martie 2021, potrivit unui studiu realizat de organizația non-profit Climate Resilient Observing Systems Promotion Council. Este o creștere de 34% față de perioada similară din anul precedent.

×
Subiecte în articol: India fulgere furtuna
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close