Antena 3 CNN Externe Peste 50 de incidente ISLAMOFOBE au fost înregistrate după atentatul de la Charlie Hebdo

Peste 50 de incidente ISLAMOFOBE au fost înregistrate după atentatul de la Charlie Hebdo

Peste 50 de incidente ISLAMOFOBE au fost înregistrate după atentatul de la Charlie Hebdo
Sursa foto: Foto: Reuters
13 Ian 2015   •   12:46

Peste 50 de incidente cu caracter islamofob au avut loc pe tot cuprinsul Franţei în mai puţin de o săptămână de la atacul terorist asupra redacţiei Charlie Hebdo, anunţă comunitatea musulmană din această ţară, care solicită consolidarea drastică a măsurilor de securitate.

Printre cele 54 de incidente antimusulmane, 21 dintre ele au fost comise cu arme de foc sau grenade aruncate în clădirile islamiste, iar 33 de cazuri au reprezentat ameninţări şi insulte grave, declară Abdallah Zekri, preşedintele Colectivului Împotriva Islamofobiei în Franţa (CIIF).

Raportul, care nu include incidentele din Paris şi suburbiile lui, a fost înaintat Ministerului de Interne.


Zekri spune că numărul acestor incidente, într-un interval atât de scurt, este fără precedent şi face apel pentru întărirea securităţii musumlmanilor la locurile lor de muncă şi o monitorizare mult mai atentă a reţelelor sociale.

Premierul francez, Manuel Valls, spunea ieri că este necesară protejarea "nu numai a sinagogilor şi a şcolilor evreişti, ci şi a moscheelor", având în vedere creşterea bruscă a numărului de atacuri împotriva musulmanilor.
Tot ieri, ministrul de Interne,  Bernard Cazeneuve, a ordonat suplimentarea cu 4700 de cadre a efectivului de poliţişti, dispuşi în apropierea şcolilor evreieşti.

CIIF a lansat o campanie online, menită să semnaleze eventualele abuzuri îndreptate împotriva musulmanilor francezi.

×
Subiecte în articol: franta, paris
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close