Antena 3 CNN Externe Piaţa muncii în Statele Unite îşi revine. Numărul cererilor de ajutor de şomaj, la minimul ultimelor şapte luni

Piaţa muncii în Statele Unite îşi revine. Numărul cererilor de ajutor de şomaj, la minimul ultimelor şapte luni

Piaţa muncii în Statele Unite îşi revine. Numărul cererilor de ajutor de şomaj, la minimul ultimelor şapte luni
Sursa foto: Foto: kplu.org
de N.B.    |    17 Noi 2011   •   17:26

Piaţa muncii din Statele Unite dă semne că ar putea să îşi revină. Numărul cererilor de ajutor de şomaj a scăzut, săptămâna trecută, la cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, potrivit datelor guvernamentale, informează Reuters.

Analiştii anticipau creşterea cererilor de şomaj de la 390.000, pentru săptămâna anterioară, la 395.000 pentru săptămâna trecută. Departamentul Muncii anunţat scăderea numărului de solicitări cu 5.000, la 388.000 de cereri.

În perioada octombrie-noiembrie, numărul de solicitări pentru indemnizaţii de şomaj s-a redus cu 16.000. Totuşi, această revenire minoră de pe piaţa muncii este insuficientă pentru scăderea ratei şomajului de 9% şi accelerarea creşterii economice.

Declinul neaşteptat al cererilor de şomaj, săptămâna trecută, este cel mai recent indiciu că economia îşi menţine ritmul de dezvoltare în trimestrul al patrulea, reducând riscul revenirii în recesiune.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close