Antena 3 CNN Externe "Piraţii" ruşi se oferă să ajute NASA pe timpul crizei guvernamentale din SUA

"Piraţii" ruşi se oferă să ajute NASA pe timpul crizei guvernamentale din SUA

"Piraţii" ruşi se oferă să ajute NASA pe timpul crizei guvernamentale din SUA
04 Oct 2013   •   15:44

Partidul Piraţilor Ruşi s-a oferit să ajute NASA şi pune la dispoziţie serverele sale pentru a găzdui siteul oficial al agenţiei spaţiale americane, închis din cauza blocajului gevernamental din SUA.

NASA trebuia să aniverseze 55 de ani de la înfiinţare săptămâna aceasta, dar în loc de felicitări şi bonusuri, agenţia a trimis celor 18.000 de angajaţi ai săi notificări de trimitere în şomaj tehnic, existând temeri serioase privind misiunile viitoare de explorare a spaţiului cosmic.

"Dorim să vă oferim o relocare protejată şi servere dedicate, găzduite de platformele noastre, până la sfârşitul crizei", se arată într-un comunicat prezentat de Partidul Piraţilor, pe siteul propriu.

"Respectăm pe deplin confidenţialitatea internetului, drept urmare nu este nevoie să faceţi griji asupra unor programe gen PRISM sau a altor activităţi ilegale ale serviciilor secrete din alte ţări. Traficul şi activitatea userilor va fi în totală siguranţă", se arată în mesajul oficial.

Paridul Piraţilor, fondat în 2009, este activ în Rusia ca o mişcare publică, dar nu a fost înregistrat de Ministerul de Justiţie, care a pretins că denumirea "pirat" ar putea fi ascociată cu o organizaţie infracţională.

Membrii acestui partid pretind că sunt reprezentaţi în 48 de regiuni din Rusia, cu 5000 de membri şi peste 30.000 de susţinători.
Doctrina acestui partid promovează e-democraţia, libertatea internetului şi confidenţialitatea datelor personale. Bugetul este unul limitat, 200$/lună, dar membrii săi se bazează mai mult pe voluntariat.

×
Subiecte în articol: nasa
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close