Antena 3 CNN Externe Plic suspect cu un praf alb primit la Ambasada României din Paris

Plic suspect cu un praf alb primit la Ambasada României din Paris

Un plic suspect a ajuns în dimineaţa zilei de vineri la Ambasada României din Paris, în interiorul plicului se afla un praf alb.

de Ştefan Petrică    |    16 Dec 2022   •   15:24

În cursul dimineții, la Ambasada României din Paris, aproximativ 10:30 ora locală, a fost primit prin poștă un plic conținând un praf alb, urmare acestui aspect fiind solicitată intervenția organelor de poliție.

Specialiști din cadrul laboratorului criminalistic Paris s-au deplasat la sediul misiunii diplomatice.

Plicul și conținutul acestuia au fost ridicate de lucrătorii de poliție.

Polițiștii au blocat toată activitatea în Ambasadă şi au cerut personalului diplomatic român să asculte toate îndrumările pe care poliţia franceză le-a dat.

Sunt mai multe elemente de investigare în acest caz. Este pentru prima dată când reprezentanta diplomatică a statului român este vizată de o astfel de campanie cu plicuri suspecte.

"Nu ar fi exclus ca şi alte state membre Uniunii Europene şi NATO care sprijină Ucraina împotriva invaziei rusești să primească şi ele în perioada următoare", a declarat jurnalistul Radu Tudor.

Update 16.00

Plicul suspect primit la Ambasada României din Paris conține bicarbonat şi zahăr.
Acesta se află în continuare la laboratorul criminalistic din Paris, urmează să se facă şi alte analize cu privire la ce conținea acel plic pentru a se vedea exact dacă există sau nu o substanță periculoasă.

Update 16:45

Ministerul Afacerilor Externe informează că, la 16 decembrie 2022, Ambasada României la Paris a primit prin poștă un plic atipic, de mici dimensiuni, care conținea mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb.

Reprezentanții misiunii diplomatice au urmat procedurile de lucru în astfel de situații și au solicitat intervenția de urgență a instituțiilor franceze abilitate.

După analiza conținutului plicului suspect, instituțiile franceze au stabilit că nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Autoritățile franceze au preluat atât plicul, cât și conținutul acestuia.

×
Subiecte în articol: ambasada romaniei Franta
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close