Antena 3 CNN Externe PNL şi PD se războiesc în faţa UE

PNL şi PD se războiesc în faţa UE

PNL şi PD se războiesc în faţa UE
08 Mar 2007   •   18:25

Democraţii au boicotat întâlnirea premierului cu europarlamentarii români la Bruxelles. Niciun parlamentar european de la PD nu a fost acolo. Întrebaţi, ei spun că nu a fost o absenţă intenţionată. Europarlamentarul Adrian Cioroianu crede că democraţii au vrut să le-o plătească liberalilor cu aceeaşi monedă, aducându-şi aminte de momentul ianuarie, când liberalii nu au fost prezenţi la întâlnirea cu Traian Băsescu. Cioroianu a mai explicat că, la întâlnirea cu Traian Băsescu din ianuarie, liberalii au aflat prea târziu de întrevedere. Nu a fost vorba despre o greşeală intenţionată a adăugat liberalul.

Tot o eroare este invocată acum şi de democraţi, dar o greşeală făcută de premier, care nu cunoştea programul europarlamentarilor. Roberta Anastase, europarlamentar democrat, a declarat că ?a fost o necorelare, o greşeală a agendei premierului, pentru că programul Parlamentului European este stabilit cu un an înainte în amănunt şi nu se schimbă?. Reprezentanta PD a confirmat că ştia dinainte de întrunire, pentru că a primit de marţi un e-mail pe această temă.

La finalul întâlnirii cu europarlamentarii, premierul Tăriceanu a evitat să comenteze absenţa reprezentanţilor PD şi a adăugat râzând că nu a făcut o listă de prezenţă. La Bruxelles se află şi preşedintele Traian Băsescu. Cei doi au sosit însă în Belgia cu aeronave separate, pentru reuniunea Consiliului European.

Citiţi şi BĂSESCU ŞI TĂRICEANU - ÎMPREUNĂ, DAR SEPARAT LA SUMMIT-UL UE

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close