Antena 3 CNN Externe Poliţia indiană ia cu asalt ultimele puncte ocupate de atacatori în Mumbai

Poliţia indiană ia cu asalt ultimele puncte ocupate de atacatori în Mumbai

Poliţia indiană ia cu asalt ultimele puncte ocupate de atacatori în Mumbai
28 Noi 2008   •   05:13

Forţele de commando indiene au luat cu asalt un centru evreiesc din Mumbai, unde oameni înarmaţi ţineau ostateci. Imaginile Tv arătau trupe care au coborât din elicoptere pe acoperişul clădirii Centrului Chabad Lubavitch, în vreme ce alte forţe pătrundeau la nivelul solului.
Forţele de securitate curăţă, de asemenea, două hoteluri din oraş, la mai mult de o zi după seria de atacuri ce a dus la moartea a 119 persoane şi rănirea a 300.
Anterior încercării de eliberare a ostaticilor din centrul evreiesc , un copil şi un bucătar Indian au fost văzuţi ieşind din clădire, dar nu s-a aflat dacă au fost eliberaţi sau au fugit.
Între timp, poliţia aprecia că operaţiunile de la Hotelul Taj Mahal sunt aproape încheiate, în clădire presupunându-se că mai este un singur rănit dintre atacatori.
De asemenea, la Hotel Oberoi Trident, se apreciază că doi oameni înarmaţi sunt baricadaţi la etajul 18 al clădirii. În decursul nopţii, forţele indiene de securitate au eliberat 39 de ostatici.
În interior se auzeau explozii sporadice şi arme de foc-poliţia controlează clădirea cameră cu cameră. Mai întâi aruncă uşile în aer pentru ca apoi să folosească grenade luminoase.
În altă ordine de idei, două vase pakistaneze au fost sechestrate în largul coastei Indiei, pe baza relatărilor că oamenii înarmaţi au venit în Mumbai pe apă.
Poliţia locală a arătat că şase străini, 14 poliţişti şi 81 de indieni au fost ucişi în atacuri. Relatările despre numărul victimelor din rândul atacatorilor sunt divergente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mumbai atentat terorist luare de ostatici
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close