Antena 3 CNN Externe Poliţia islamică din Nigeria a distrus peste 240.000 de sticle de bere

Poliţia islamică din Nigeria a distrus peste 240.000 de sticle de bere

Poliţia islamică din Nigeria a distrus peste 240.000 de sticle de bere
de M.T.    |    28 Noi 2013   •   22:47

Poliţia islamică din Kano, principalul oraş din nordul Nigeriei, a distrus, joi, aproximativ 240.000 de sticle de bere confiscate de la proprietarii de magazine din minoritatea creştină, informează reuters.

Potrivit Sharia (legea islamică), alcoolul este interzis în nordul ţării, o zonă predominant musulmană, deşi este consumată în cantităţi importante în districtele unde se află comunităţi creştine.

„Îi mulţumim lui Dumnezeu că au putut fi distruse 244.151 de sticle de bere. Sperăm că acest lucru va ajuta la restabilirea imaginii pătate a oraşului Kano”, a afirmat Sheikh Aminu Daurawa, şeful echipei care a condus operaţiunea.

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa şi a doua cea mai mare economie de pe continent, este împărţită între nordul musulman şi sudul creştin. Cu toate acestea, în ambele regiuni există minorităţi semnificative ale celeilalte religii.

Deşi are cea mai importantă comunitate musulmană dintre ţările din Africa Subsahariană, Nigeria reprezintă şi o ţintă majoră pentru marii producători de bere. De altfel, nigerienii sunt pe locul 2 în lume în privinţa consumului de bere Guiness.

Sharia a fost introdusă în anul 2000, ca urmare a unui uriaş val de fervoare islamică, printre zonele vizate fiind şi Kone, în trecut, un califat prosper datorită faptului că se afla pe una dintre principalele rute ale caravanelor ce legau centrul africii cu coasta mediteraneeană.

După ce Sharia a fost introdusă, au apărut tensiuni între musulmani şi minorităţile creştine, iar acestea nu au fost rezolvate niciodată.

În ciuda acţiunilor repetate ale poliţiei islamice, afacerile cu bere din Nigeria se dezvoltă extraordinar de bine, având o creştere mai mare decât cea de 7% a economiei. De asemenea, consumul din nord este în creştere.

Musulmanii nu renunţă însă şi avertizează că astfel de operaţiuni vor avea loc peste tot, scopul fiind acela de „a pune capăt vânzării şi consumului de alcool”.

×
Subiecte în articol: Nigeria
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close