Antena 3 CNN Externe Poliția spaniolă a anihilat o rețea de contrabandiști de arme. Nouă persoane au fost arestate

Poliția spaniolă a anihilat o rețea de contrabandiști de arme. Nouă persoane au fost arestate

Poliția spaniolă a anihilat o rețea de contrabandiști de arme. Nouă persoane au fost arestate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Iul 2016   •   08:39

Poliția spaniolă a anunțat sâmbătă că a anihilat o rețea internațională de contrabandiști de arme și l-a arestat pe presupusul șef al rețelei în urma unor raiduri pe Insula Ibiza, informează agenția DPA.

Nouă persoane, inclusiv un angajat al departamentului de poliție, au fost în total arestate, au declarat oficiali spanioli. Poliția susține că șeful rețelei este un fost membru al forțelor armate poloneze care a făcut milioane din afaceri ilegale. Patru mașini de lux au fost printre altele confiscate în timpul raidurilor.

Poliția spaniolă îl acuză pe șeful rețelei că a vândut 200.000 de puști de asalt AK-47, lansatoare de rachete și tancuri Sudanului de Sud. Banda este de asemenea acuzată de extorcare de bani de la companii din Spania și, sub amenințarea violenței, forțând rambursarea datoriilor în milioane.

Rețeaua utiliza companii din Germania și Elveția, ale căror birouri au fost percheziționate cu ajutorul Interpolului și Europolului, a declarat poliția. Rețeaua grupului în Europa includea de asemenea companii din Belgia, Marea Britanie și Franța.

Investigația a durat aproximativ patru ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: raiduri Spania
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close