Antena 3 CNN Externe Poliţiştii italieni au lăsat Roma pe mână chefliilor. 83% dintre ei s-au dat BOLNAVI şi n-au venit la muncă

Poliţiştii italieni au lăsat Roma pe mână chefliilor. 83% dintre ei s-au dat BOLNAVI şi n-au venit la muncă

Poliţiştii italieni au lăsat Roma pe mână chefliilor. 83% dintre ei s-au dat BOLNAVI şi n-au venit la muncă
08 Ian 2015   •   18:34

Procurorii italieni au deschis o cercetare judiciară prin care se răspunde unei sesizări înaintate de o asociaţie a consumatorilor, Codacons.

Pentru moment, nu a fost numit niciun agent sau ofiţer de poliţie în acest dosar, care însă investighează absenţa a sute de poliţişti în noaptea de Anul Nou.

În total, 835 de poliţişti municipali, adică peste 80% din totalul corpului de poliţie din Roma, au sunat la locul de muncă şi au transmis că nu sunt în stare să-şi susţină tura de lucru.
Majoritatea acestora au spus că s-au îmbolnăvit subit sau că nu pot veni la muncă deoarece au donat sânge în acea zi.

Autorităţile susţin că siguranţa publicului a fost grav periclitată, având în vedere că peste 700.000 de oameni au petrecut noaptea dintre ani pe străzi.

"Am citit că 83 din 100 de poliţişti din Roma nu s-au prezentat la datorie în noaptea de 31 decembrie, fiindcă erau bolnavi. Tocmai de aceea,  în 2015 vom schimba legile privind angajarea în sectorul bugetar", a scris premierul Matteo Renzi pe contul său de Twitter, la data de 2 ianuarie.

Primarul din Cetatea Eternă, Ignazio Marino, spune că cei care au tras chiulul "vor fi luaţi în vedere".

Primele măsuri disciplinare au fost deja luate. Au fost acordate 3o de averismente scrise, iar 90 de ofiţeri sunt aproape să fie concediaţi, relatează Corriere della Sera.

×
Subiecte în articol: politisti Matteo Renzi
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close