Antena 3 CNN Externe Poliţiştii spanioli l-au confundat pe Regele Marocului cu un mare traficant de droguri

Poliţiştii spanioli l-au confundat pe Regele Marocului cu un mare traficant de droguri

Poliţiştii spanioli l-au confundat pe Regele Marocului cu un mare traficant de droguri
27 Aug 2014   •   17:42

Garda Civilă spaniolă l-a confundat pe Regele Marocului, Mohammed al VI-lea (foto), cu un traficant de droguri periculos, căutat de forţele de ordine, relatează El Mundo.

Gafa a avut loc pe 7 august, dar a devenit publică recent, informează publicaţia iberică. Mohamed al VI-lea se odihnea la Ceuta, o exclavă spaniolă pe coasta mediteraneană a Marocului.

Monarhul, însoţit de suita sa regală, a ieşit pe mare cu două bărci cu motor şi trei ski-jeturi, care au atras imediat atenţia poliţiştilor spanioli. Ei le-au cerut suspecţilor să oprească ambarcaţiunile şi să prezinte actele de identitate.

Mohamed al VI-lea s-a înfuriat teribil şi l-a sunat direct pe regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care a depus eforturi pentru a soluţiona conflictul diplomatic şi pentru a şterge cumva ruşinea de pe obrazul forţelor de ordine.
La scurt timp după această intervenţie, poliţiştii şi-au prezentat scuzele de rigoare Măriei Sale.
Ulterior, regele Marocului a declarat că membrii Gărzii Civile spaniole şi-au făcut datoria aşa cum trebuie, dar nu i-au arătat respectul cuvenit.

Potrivit presei, bărcile regelui marocan au suscitat interesul poliţiştilor, deoarece originarii din Africa, care trăiesc în exclavele spaniole Ceuta şi Melilla, folosesc bărcile cu motor pentru a transporta persoane şi droguri prin strâmtoarea Gibraltar, spre continentul european.

×
Subiecte în articol: maroc
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close