Antena 3 CNN Externe Porcii unei ferme din Canada au luat virusul H1N1 de la stăpânul lor

Porcii unei ferme din Canada au luat virusul H1N1 de la stăpânul lor

Porcii unei ferme din Canada au luat virusul H1N1 de la stăpânul lor
Sursa foto: porci
03 Mai 2009   •   13:07

Informaţie şocantă a autorităţilor canadiene. Porcii unei ferme din vestul ţării au fost infectaţi cu virusul H1N1, transmis, după toate probabilităţile, de un om.

Este primul caz de prezenţă a virusului la porcii din Canada, ţară unde s-au înregistrat, până acum, 85 de oameni contaminaţi. Purtătorul virusului a fost, se pare, chiar stăpânul fermei, care a vizitat, cu puţin timp în urmă, Mexicul.

"Virusul H1N1 a fost detectat în cadrul unui grup de porci la Alberta", a anunţat Agenţia canadiană pentru inspecţia alimentelor (ACIA).

Transferul virusului gripei de la om la porc nu este excepţional. "Porcii pot contracta viruşi de la oameni, de la alţi porci şi de la păsări", a susţine un medic canadian.

Aproape 10 % dintre cei 2.200 de porci de la fermă au fost afectaţi de virus. Întreaga turmă se află în carantină.

Între timp, atât omul cât şi porcii s-au făcut bine. Consumul cărnii de porc din Canada nu prezintă niciun risc, au precizat autorităţile.

Autorităţile mexicane au anunţat, cu puţin timp în urmă, un nou bilanţ al gripei: 19 morţi şi peste 450 de persoane contaminate. În Europa, Italia şi Irlanda au confirmat primele cazuri de gripă porcină.
Măsuri deosebite au fost luate în China, unde este încă vie amintirea epidemiilor de pneumonie atipică şi gripă aviară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virus
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close