Antena 3 CNN Externe Postul şi rugăciunea - principala armă împotriva gripei porcine, susţine un rabin israelian

Postul şi rugăciunea - principala armă împotriva gripei porcine, susţine un rabin israelian

Postul şi rugăciunea - principala armă împotriva gripei porcine, susţine un rabin israelian
Sursa foto: israel
04 Mai 2009   •   18:26

Gripa porcină se extinde în întreaga lume, una dintre ţările afectate de pandemie fiind şi Israelul. Luni, Shlomo Amar, marele rabin sefard din Israel, a făcut apel la o zi de post şi rugăciune, ca modalitate de luptă împotriva gripei porcine, informează AFP.

"Noi îi invităm, pe toţi cei care pot, să postească joi şi să spună multe rugăciuni", a spus rabinul Shlomo Amar, într-o scrisoare.

"Fiecare dintre noi are datoria de a-şi examina comportamentul, de a se întoarce la Dumnezeu cu toată inima şi de a citi Torah iar Dumnezeu ne va ierta imediat", susţine marele rabin sefard.

Acesta citează scrierile talmudice, din care îl evocă pe un alt rabin. Informat în trecut "că exista o gripă printre porci, acesta a ordonat imediat un post pentru că intestinele şi sistemul digestiv ale porcilor sunt aceleaşi cu ale oamenilor".

Duminică, Israelul a confirmat al patrulea caz de gripă porcină pe teritoriul său. Persoanele care sosesc din Mexic în Israel sunt controlate, fiind adoptate măsuri stricte pe aeroporturile din această ţară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close