Antena 3 CNN Externe Potrivit unui raport, al-Qaida pregăteşte atacuri de amploare în Anglia

Potrivit unui raport, al-Qaida pregăteşte atacuri de amploare în Anglia

Potrivit unui raport, al-Qaida pregăteşte atacuri de amploare în Anglia
09 Noi 2008   •   18:30

Extremiştii al-Qaida din Londra, Birmingham şi Luton plănuiesc atacuri de amploare în Marea Britanie, potrivit unui raport guvernamental obţinut de presă şi citat de Sunday Telegraph.
În documentul redactat de departamentul pentru informaţii al Ministerului Apărării şi serviciile secrete MI5 se arată că "mii" de extremişti activează în Marea Britanie. Majoritatea sunt născuţi pe teritoriul britanic, au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi se presupune că ar fi fost instruiţi în tabere teroriste din străinătate.
Raportul, intitulat "Terorismul internaţional", mai arată că "în viitorul apropiat, Marea Britanie va continua să fie o ţintă prioritară pentru teroriştii internaţionali afiliaţi reţelei al-Qaida. Va exista o ameninţare constituită de cetăţeni britanici şi terorişti străini din Marea Britanie, precum şi terorişti care plănuiesc atacuri din străinătate".
Potrivit aceluiaşi document, ameninţarea din partea comunităţii islamiste extremiste din Marea Britanie este "diversă şi distribuită pe un teritoriu extins", însă numărul de terorişti de pe teritoriul britanic este "dificil de estimat".
Cu toate acestea, Jonathan Evans, directorul general al MI5, afirma, în urmă cu un an, că organizaţia pe care o conduce a identificat cel puţin 2.000 de indivizi care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii şi siguranţei publice.
Din 2001, peste 1.200 de persoane suspectate de terorism au fost arestate, dintre care 45 au fost condamnate pentru astfel de acte.
Sursă foto: ez vancouver
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie atacuri teroriste
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close