Antena 3 CNN Externe Poziţia NATO faţă de violenţele fără precedent din Ucraina. Mesajul lansat de secretarul general

Poziţia NATO faţă de violenţele fără precedent din Ucraina. Mesajul lansat de secretarul general

Poziţia NATO faţă de violenţele fără precedent din Ucraina. Mesajul lansat de secretarul general
de O.P.    |    19 Feb 2014   •   06:15

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat marți 'profund preocupat' de escaladarea violențelor la Kiev și a îndemnat toate părțile să se abțină de la orice act de violență și să reia dialogul fără întârziere, relatează AFP.

La rândul său, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, s-a declarat 'foarte preocupată' de 'îngrijorătoarea escaladare' a violențelor la Kiev, unde au fost uciși, potrivit poliției citate de Interfax, 19 oameni. 'Condamn orice folosire a violenței', a declarat Catherine Ashton, potrivit unui comunicat. Oficialul UE le-a cerut totodată autorităților ucrainene să abordeze 'rădăcinile crizei'.

Președintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a apreciat de asemenea că 'președintele Ianukovici trebuie să realizeze de acum că poziția sa nu mai poate fi susținută și să se retragă pentru a se forma un guvern de unitate națională'.

La rândul său, liderul grupului liberalilor din PE, fostul premier belgian Guy Verhofstadt, a apreciat situația ca fiind 'scăpată de sub control' și consecințele sale 'imprevizibile', cerându-i dnei Ashton să convoace 'de urgență' o reuniune a miniștrilor europeni de afaceri externe.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close