Antena 3 CNN Externe Premierul britanic promovează "toleranţa zero" după revoltele din Marea Britanie

Premierul britanic promovează "toleranţa zero" după revoltele din Marea Britanie

Premierul britanic promovează "toleranţa zero" după revoltele din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
14 Aug 2011   •   17:09

Premierul britanic David Cameron cere toleranţă zero faţă de persoanele participante la revoltele din marea Britanie, relatează AFP.

"Nu am promovat suficient toleranţa zero. Dar mesajul este pe cale sã se transmitã", a declarat Cameron într-un interviu.

Astfel premierul a decis să apeleze la un agent de poliţie american specialist în lupta împotriva bandelor, considerând că acestea au jucat un rol important în revoltele iscate.

"La început, poliţia a tratat situaţia ca şi cum ar fi fost vorba doar despre o problemã de ordine publicã, în timp ce era vorba despre criminalitate", declarase Cameron cu câteva zile în urmă.

Agentul William Bratton, despre care se spune că a redus infracţionalitatea pe străzile din New York, Los Angeles şi Boston, ar urma să lucreze din tomană ca şi consultant pentru poliţia britanică, pe care Cameron o consideră insuficient pregătită. Decizia a generat nemulţumiri din partea reprezentanţilor poliţiei.

"Chiar dacã Bill Bratton are recomandãri strãlucite în Statele Unite, stilul poliţiei diferã de al nostru. [...] Nu sunt sigur cã voi învãţa cum sã gestionez bandele inspirându-mã dintr-o regiune ca Statele Unite, unde sunt 400 care acţioneazã. Dacã ai 400 de bande în activitate, înseamnã cã nu eşti foarte eficient", a afirmat şeful corpului de ofiţeri de poliţie.


×
Subiecte în articol: Politie premier britanic David Cameron revolte
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close