Antena 3 CNN Externe Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat

Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat

Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat
13 Noi 2016   •   22:11

Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat în urma rezultatului scrutinului prezidenţial câştigat de candidatul susţinut de Partidul Socialist, Rumen Radev, informează AFP.  

Fostul şef al forţelor aeriene din Bulgaria, candidatul socialist prorus Rumen Radev, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale cu o diferenţă covârşitoare, conform sondajelor la ieşirea de la urne, citate de Reuters. 

Radev, 53 de ani, a obţinut 58 % din sufragii, în timp ce candidata proeuropeană din partea GERB, Ţeţka Ţatceva, 58 de ani, a obţinut 35,7%. 

Radev a insistat în campania electorală pe politici anti-migraţie şi a folosit argumentul că este în interesul naţional al Bulgariei să ajungă la un echilibru între cerinţele Uniunii Europene şi relaţii mai bune cu Rusia. 

Radev este un aliat al socialiştilor bulgari şi victoria sa ar putea afecta credibilitatea guvernului minoritar al lui Boiko Borisov, care a anunţat deja că îşi va da demisia în cazul victoriei candidatului prorus. 

"Principala concluzie este că speranţa şi dorinţa de schimbare a câştigat teren faţă de teamă, pe care şi GERB şi Borisov au încercat să le propage", a afirmat Jelio Boicev, un politician cunoscut al Partidului Socialist, care l-a susţinut pe Radev în campanie. 

Candidatul socialist a marşat foarte mult în campania electorală şi pe dezamăgirea alegătorilor faţă de performanţele scăzute ale guvernului lui Borisov în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi reforma din administraţia publică

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Boiko Borisov
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close