Antena 3 CNN Externe Premierul bulgar: Partidul extremist olandez PVV este responsabil de amânarea deciziei privind Schengen

Premierul bulgar: Partidul extremist olandez PVV este responsabil de amânarea deciziei privind Schengen

Premierul bulgar: Partidul extremist olandez PVV este responsabil de amânarea deciziei privind Schengen
Sursa foto: Foto: a1.ro
02 Mar 2012   •   15:10

Premierul bulgar, Boiko Borisov, consideră că partidul extremist olandez PVV este responsabil de amânarea deciziei privind aderarea Bulgariei şi României la Schengen, informează site-ul Novinite.com.

"Este o situaţie fără precedent la nivelul Uniunii Europene şi vom avea reacţii foarte dure, pentru că nu este vorba de o ţară, ci de un partid politic, care boicotează întregul Consiliu European. Nu este vorba de Olanda, ci de un singur partid olandez. Aceasta este problema", a spus Borisov.
   
Liderii UE au stabilit că decizia privind momentul aderării României şi Bulgariei la Schengen va fi luată în septembrie, pe fondul blocajului exercitat de Olanda.
   
Guvernul olandez susţine că România şi Bulgaria nu au înregistrat suficiente progrese în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi el, vineri, că Olanda că "face un abuz fără limite legat de un stat membru". Preşedintele a precizat că între condiţiile de aderare la Schengen nu se regăseşte şi MCV.

Întrebat dacă România şi Bulgaria cer un cec în alb Olandei, preşedintele Băsescu a răspuns: "Olanda poate să spună ce vrea. Nu cerem un cec în alb. Deocamdată, Olanda face un abuz fără limite legat de un stat membru".


×
Subiecte în articol: Boiko Borisov Schengen
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close