Antena 3 CNN Externe Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cere vineri votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cere vineri votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cere vineri votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern
Sursa foto: Foto: www.paginaeuropeana.ro
03 Feb 2015   •   11:31

Premierul moldovean desemnat, Iurie Leancă, va solicita vineri votul de încredere al Parlamentului de la Chişinău pentru învestirea noului său Guvern, relatează portalul Unimedia.md.

Deocamdată, nu se ştie dacă noul Guvern va întruni numărul necesar de voturi, având în vedere că deputaţii Partidului Comuniştilor (PCRM) au anunţat că nu îl vor susţine, iar Partidul Liberal ezită să facă publică o decizie definitivă şi continuă să condiţioneze susţinerea sa.

Leancă a fost desemnat în funcţia de premier de preşedintele Nicolae Timofti la 28 ianuarie, el fiind singurul candidat propus pentru acest post.

Conform legii, din momentul desemnării de către şeful statului, candidatul are la dispoziţie 15 zile pentru a-şi forma Cabinetul şi a-şi elabora programul de guvernare.

Pentru învestirea Executivului sunt necesare 51 de voturi din totalul de 101.

Alianţa Politică pentru o Moldovă Europeană dispune însă doar de 42 de mandate şi mizează pe votul liberalilor, după ce comuniştii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar condus de Leancă.

Liberalii se declară dispuşi să voteze în favoarea Guvernului dar vor să vadă mai întâi candidaturile propuse de liberal-democraţi şi democraţi la fiecare minister.

×
Subiecte în articol: Iurie Leanca
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close