Antena 3 CNN Externe Presa rusă de stat a relatat cum ar putea avea loc un atac militar asupra Republicii Moldova, în timp ce Maia Sandu se află la București

Presa rusă de stat a relatat cum ar putea avea loc un atac militar asupra Republicii Moldova, în timp ce Maia Sandu se află la București

Presa rusă de stat acuză Ucraina că pregătește un așa-numit atac sub steag fals, pe care să-l atribuie apoi Rusiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2023   •   14:33

Atacul ar viza forțele ruse din Transnistria, unde se află în prezent circa 1.500 de militari ai Moscovei dar și un depozit gigantic cu 20.000 de tone de armament, la Cobasna, rămas de pe vremea Uniunii Sovietice.

Agenția de stat TASS a citat Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia forțele armate ucrainene, cu participarea batalionului naționalizt "Azov", ar urma să pătrundă în Transnistria, în uniforme rusești.

"Au existat și în trecut astfel de scenarii, menite să destabilizeze Republica Moldova. Maia Sandu anunța, recent, un plan al Moscovei de a recurge la sabotori în civil și la foști militari pentru a schimba, printr-o lovitură de stat, puterea legitimă cu una supusă Rusiei.

Ultima perioadă a fost una tensionată în Republica Moldova, fiind marcată de proteste în Chișinău, unde a fost învestit noul guvern, dar și de participarea Maiei Sandu la Conferința pentru Securitate de la Munchen, unde a cerut apărare aeriană pentru Republica Moldova și sprijin pentru întărirea securității cibernetice.

Citește și: "Vrem să facem parte din Rusia!" | Mărturisirea unor membri ȘOR, partid nominalizat de Maia Sandu drept pion al Moscovei la Chișinău

În contextul celor relatate, joi, de agenția TASS, Guvernul de la Chișinău a cerut populației să se informeze doar din surse oficiale și să aibă grijă la dezinformări și provocări care pot veni din partea Rusiei", a transmis corespondentul Antena 3 CNN Paul Ciurari.

Președintele republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează, joi, o vizită la București, fiind primită în cursul după-amiezii la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close