Antena 3 Externe Preşedintele Afganistanului interzice serviciilor să ceară sprijin aerian de la NATO în operaţiunile militare

Preşedintele Afganistanului interzice serviciilor să ceară sprijin aerian de la NATO în operaţiunile militare

de G.S.    |    16 Feb 2013   •   14:23
Preşedintele Afganistanului interzice serviciilor să ceară sprijin aerian de la NATO în operaţiunile militare
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, le va interzice serviciilor de securitate afgane să ceară sprijin aerian din partea NATO în cadrul operaţiunilor militare, la trei zile după uciderea a zece civili într-un raid aerian.
   
În cursul unui seminar desfăşurat la Academia Militară Naţională din Kabul, Karzai şi-a exprimat furia în legătură cu recentul raid NATO care a avut loc în estul Afganistanului.
   
"Duminică, voi emite o ordonanţă care va stipula că, în niciun fel de condiţii, forţele afgane nu vor putea solicita sprijin aerian străin în cursul operaţiunilor militare", a declarat Karzai, conform Reuters.
   
Un astfel de decret ar fi prima interdicţie impusă Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan.
   
Alianţa Nord-Atantică depune eforturi pentru instruirea celor 350.000 de membri ai serviciilor de securitate afgane, care ar urma să preia în totalitate misiunile de combatere a insurgenţei talibane.
   
În raidul aerian NATO au fost ucişi zece civili, inclusiv cinci copii şi patru femei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close