Antena 3 CNN Externe Preşedintele Eurogrup se opune ieşirii Greciei din zona euro. Ce sfat le dă elenilor

Preşedintele Eurogrup se opune ieşirii Greciei din zona euro. Ce sfat le dă elenilor

Preşedintele Eurogrup se opune ieşirii Greciei din zona euro. Ce sfat le dă elenilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Aug 2012   •   09:59

Preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, s-a opus, miercuri, riscului de ieşire a Greciei din zona euro, stabilind ca prioritate asanarea finanţelor ţării, informează AFP.

"Mă opun total ieşirii Greciei din zona euro. Aceasta nu ar ajuta şi ar crea riscuri majore pentru celelalte ţări", a declarat Jean-Claude Juncker, la încheierea întrevederii cu premierul grec Antonis Samaras. El a cerut ţării să intensifice eforturile pentru redresarea economiei şi să facă din asanarea finanţării "prioritatea numărul unu".

"Eforturi trebuie făcute în materie bugetară (...) de reforme structurale suplimentare şi de privatizări", a subliniat preşedintele Eurogrup.

La rândul său Antonis Samaras, care doreşte să se asigure de reluarea împrumuturilor internaţionale către ţara sa, urmează să aibă vineri la Berlin o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel şi sâmbătă la Paris cu preşedintele francez Francois Hollande.

În ceea ce priveşte cererea Greciei privind o amânare suplimentară de doi ani, ceea ce ar însemna amânarea pentru 2016 în loc de 2014 a revenirii ţării la echilibrul bugetar, oficialul a spus că o astfel de decizie va depinde de troikă.

"O decizie pe această temă va depinde de concluziile misiunii troika" ce reprezintă creditorii Greciei şi care urmează să prezinte în septembrie ultimul audit al conturilor greceşti şi al eforturilor de redresare a ţării, a spus Juncker.



×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker Grecia
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close