Antena 3 CNN Externe Prețurile la electricitate vor crește cu 10% în Franța

Prețurile la electricitate vor crește cu 10% în Franța

Prețurile energiei electrice în Franța vor crește cu 10% la începutul anului 2022. Asociația pentru protecția consumatorilor (UFC-Que Choisir), a cerut guvernului să reducă impozitele consumatorilor de electricitate.

Prețurile la electricitate vor crește cu 10% în Franța
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    21 Sep 2021   •   17:21

Având în vedre că preţurile europene de referinţă la gaze naturale au crescut cu aproximativ 250% în acest an, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi a întreruperilor, acest lucru a dus și la creşterea costurilor angro la electricitate.

UFC-Que Choisir a estimat că prețurile energiei electrice în Franța vor crește cu 10% la începutul anului 2022.

Datele arată că deja costurile pentru o gospodărie de patru persoane care utilizează încălzirea electrică au crescut cu aproape 50% în ultimul deceniu, de la 1.072 EUR în vara anului 2011 la 1.553 EUR în august 2021.

Creșterea proiectată de 10% pentru 2022 va reprezenta o creștere cu 25% a facturilor la electricitate prin comparație cu ianuarie 2019, potrivit UFC-Que Choisir.

Bruno Le Maire, ministrul economiei, a declarat săptămâna trecută că Franța are în vedere un plan de a oferi subvenții pentru a diminua impactul creșterii prețurilor la gaz și electricitate pentru gospodăriile cu venituri mici.

Ministrul a spus că, deși prețurile au crescut constant în acest an, acestea ar trebui să se stabilizeze în 2022. El a adăugat că nu există niciun risc de „inflație sistematică”.

Între timp, statisticile au arătat că prețurile la gazele din Franța au crescut cu 8,7% în septembrie, în timp ce prețurile combustibililor au ajuns chiar la 2 EUR pe litru în unele benzinării. 

UFC-Que Choisir a cerut guvernului să reducă impozitele consumatorilor de electricitate, potrivit RT.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close