Antena 3 CNN Externe Primă înmatriculare, în toate statele UE

Primă înmatriculare, în toate statele UE

Primă înmatriculare, în toate statele UE
27 Ian 2007   •   16:35

La Bruxelles se discută despre o taxă de primă înmatriculare, care să fie extinsă în statele Uniunii Europene, a anunţat ministrul Mediului, Sulfina Barbu. ?La nivelul Comisiei Europene deja se discută despre o astfel de taxă, la nivel european, care va fi impusă în toate statele Uniunii Europene?, a spus ministrul. Sulfina Barbu precizează că nicio hârtie oficială de la Comisia Europeană nu spune că taxa de primă înmatriculare din România este ilegală şi că singura observaţie a fost legată de nivelul taxei.

?Domnul ministru Vlădescu va merge, luni, şi va discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene această problemă a nivelului taxei, astfel încât să nu fie încălcată vreo prevedere a Tratatului?, a spus Sulfina Barbu. Ministrul a susţinut că specialiştii de la Bruxelles se referă la faptul că taxa nu trebuie să depăşească valoarea reziduală a autovehiculului.

Ministrul Mediului a precizat că ministrul Vlădescu, care are responsabilitatea pe acest domeniu, va merge la Bruxelles pentru susţinerea taxei de primă înmatriculare, în vederea stopării intrării în România a unui număr nelimitat de maşini poluante, dar că va discuta cu specialiştii din comisia de taxare despre aşezarea taxei la un nivel acceptabil.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close