Antena 3 CNN Externe Prima misiune a echipei de căutare-salvare RO-USAR în Turcia

Prima misiune a echipei de căutare-salvare RO-USAR în Turcia

Echipa de căutare-salvare RO-USAR a participat la prima misiune în Turcia, de identificare și recuperare a unei familii surprinse sub dărâmături în orașul Antakya.

Prima misiune a echipei de căutare-salvare RO-USAR în Turcia
Sursa foto: IGSU
de Ştefan Petrică    |    07 Feb 2023   •   15:47

UPDATE 20:00Două persoane au fost salvate în urma primei misiuni a echipei RO-USAR, care s-a deplasat în Turcia.

Ştirea iniţială:

Prima misiune a echipei de căutare-salvare RO-USAR, în Turcia a început cu recuperarea unei familii (soț, soție și copil) de sub dărâmăturile blocului în care locuiau.

Potrivit localnicilor, blocul ar fi avut nouă etaje.

”În aceste momente, echipa de căutare-salvare a României se află într-o misiune de identificare și recuperare a unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya. Din informațiile pe care le avem la acest moment, părinții răspund la comunicările cu echipa noastră. Clădirea este prăbușită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut nouă etaje”, a transmis IGSU.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.

 Citeşte şi: Imagini în direct cu dezastrul din Turcia. Echipa Antena 3 CNN a ajuns la Adana, unul din oraşele grav afectate de seism

Echipa de sprijin din România este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close