Antena 3 CNN Externe Prima reacţie a ministrului de Interne austriac, după refuzul de a primi România în Schengen: "Şi eu sunt supărat"

Prima reacţie a ministrului de Interne austriac, după refuzul de a primi România în Schengen: "Şi eu sunt supărat"

Prima reacţie a ministrului austriac de Interne, Gerhard Karner, după ce a respins intrarea României în Schengen.

de Mia Lungu    |    09 Dec 2022   •   10:29

Și eu sunt supărat", este răspusul sec al minstrului austriac, după ce jurnaliştii l-au întrebat cum comentează supărarea românilor.

Acesta a reamintit că aproape 100.000 de migranți ilegali au intrat pe teritoriul Austriei, însă a admis că cei mai mulţi au plecat mai departe în ţările UE.

"Și eu sunt supărat. Anume pe procedură, pentru că actele juridice au fost puse pe masă practic peste noapte. De mai bine de un deceniu s-a discutat că Schengen ar trebui extins. Și acum vine brusc, fără a pregăti populația pentru ceea ce va aduce această extindere: e mai multă siguranță? Sau există plusuri și minusuri să-ți asumi riscul?", a declarat, Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, citat de publicaţia Der Standard.

Ministrul de Interne al Austriei şi-a pus bodyguarzii să-i țină la distanţă pe jurnaliştii români, ieri, la Consiliul JAI.

Personalul său de securitate i-a împiedicat pe reporteri și cameramani să se apropie de ministru în timp ce acesta dădea declarații presei din Austria.

Astfel, jurnaliștii români nu au primit nici un răspuns de la ministrul de interne al Austriei legat de votul dat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Ba mai mult, câțiva bodyguarzi au stat în fața românilor ca să-i împiedice să-i adreseze întrebări lui Gerhard Karner.

×
Subiecte în articol: Schengen Gerhard Karner
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close