Antena 3 CNN Externe Primul caz de gripă porcină, confirmat în Germania (VIDEO)

Primul caz de gripă porcină, confirmat în Germania (VIDEO)

Primul caz de gripă porcină, confirmat în Germania (VIDEO)
Sursa foto: gripa porcina
29 Apr 2009   •   09:35

Virusul gripei porcine se extinde şi rămâne o ameninţare pentru întreaga lume. Primul caz de gripă porcină a fost confirmat de autorităţile din Germania, după ce zilele trecute un caz a fost confirmat şi în Spania.

Autorităţile din Statele Unite au avertizat că maladia va face, probabil, victime în această ţară. În California, ca şi în Cuba, a fost decretată starea de urgenţă. Iar în Mexic, unde peste 150 de decese sunt atribuite gripei porcine, au fost închise toate restaurantele din capitală şi obiectivele arheologice, din toată ţara.

Mexicul este practic izolat. Toate restaurantele şi barurile din capitală au fost închise pentru a se preveni răspândirea virusului. Chiar şi parlamentarii s-au prezentat la lucrări cu măşti pe faţă.


Citiţi articolul Ce este gripa aviară şi cât de periculoasă este ea pentru om

Şi în Statele Unite, unde s-au înregistrat până acum peste 60 de cazuri, autorităţile sunt în alertă. Deocamdată, este examinat un singur deces suspect, în California, unde s-a decretat starea de urgenţă.

Noi cazuri au fost confirmate în Europa şi pe alte continente. Zeci de bolnavi cu simptomele maladiei se află sub supravegherea medicilor.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Germania
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close