Antena 3 CNN Externe Primul om din lume care va primi o proteză de ochi imprimată 3D este din Marea Britanie

Primul om din lume care va primi o proteză de ochi imprimată 3D este din Marea Britanie

Un bărbat din Marea Britanie urmează să devină joi primul pacient din lume care va primi o proteza oculară realizată la imprimantă 3D.

Primul om din lume care va primi o proteză de ochi imprimată 3D este din Marea Britanie
Sursa foto: Pexels/Amanda Linn
de Alexandra Ionescu    |    25 Noi 2021   •   19:02

Se speră că ochiul să fie mai realist decât un ochi protetic tradiţional din acrilic. De asemenea, printarea va reduce la jumătate timpul necesar pentru ca pacienţii să primească proteza, de la şase săptămâni la trei. "Am avut nevoie de o proteză de când aveam 20 de ani şi întotdeauna m-am simţit stânjenit de acest lucru", a declarat Varze, care are 40 de ani.

"Acest nou ochi arată fantastic şi, fiind bazat pe tehnologia de imprimare digitală 3D, va fi din ce în ce mai bun.

Pentru o proteză tradiţională, un pacient trebuie să treacă printr-o şedinţă de două ore pentru a-şi modela orbita, înainte ca proteza să fie montată şi apoi vopsită.

Potrivit spitalului, proteza imprimată 3D ar trebui să reducă procesul de fabricaţie la două-trei săptămâni, iar programarea iniţială ar trebui să dureze doar o jumătate de oră, potrivit Mediafax.

Implanturile acrilice folosite în prezent are nevoie de realizarea în prealabil unui mulaj al orbitei oculare, o intervenţie dificilă şi invazivă în special pentru copii, care pot avea nevoie de anestezie generală. Protezele sunt apoi introduse şi pictate.

În cazul versiunii 3D, este suficientă o simplă scanare a ochiului. Un program de computer elaborează un model tridimensional, iar rezultatul este trimis către o imprimantă din Germania, care imprimă ochiul în două ore şi jumătate.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie proteza ochi imprimanta 3D
Parteneri
România trece la ora de vară! La ce oră se dă ceasul înainte
x close