Antena 3 CNN Externe Primul președinte ales democratic, înlăturat de fostul dictator. Șeful statului din Maldive și-a dat demisia

Primul președinte ales democratic, înlăturat de fostul dictator. Șeful statului din Maldive și-a dat demisia

Primul președinte ales democratic, înlăturat de fostul dictator. Șeful statului din Maldive și-a dat demisia
Sursa foto: Foto: newshopper.sulekha.com
de N.B.    |    07 Feb 2012   •   12:27

Una dintre destinațiile turistice idilice, națiunea insulara Maldive s-a cufundat în violență și haos politic, marți, după ce o revoltă a poliției a condus la demisia primului președinte ales în mod democratic după multe decenii, relatează CNN.

Mohamed Nasheed a anunțat la televiziunea națională că renunță la funcția sa pentru că simte că nu poate menține pacea și securitatea în țară.

”Astăzi, aproximativ 500 de susținători ai opoziției au protestat, împreună cu radicali islamici, în fața sediului armatei. Unii polițiști s-au răzvrătit și li s-au alăturat. În această situație președintele avea două opțiuni: să ordone armatei să reprime prin forță protestul sau să se retragă. A ales-o pe cea din urmă”, a declarat un purtător de cuvânt al președinției.

Polițiștii s-au alăturat protestatarilor care susțineau Partidul Progresist, loial fostului președinte Maumoon Abdul Gayoom, care a condus Maldive timp de 30 de ani înainte ca Nasheem să îl învingă.

”Este o situație în care primul președinte ales democratic în Maldive este înlăturat de un fost dictator și susținătorii lui”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

Vice președintele Mohammed Waheed Hassan a preluat puterea după demisia lui Nasheed.

În cursul zilei, mai mulți polițiști rebeli din Maldive au preluat cu forța controlul asupra televiziunii de stat și au început să transmită, prin cadrul acesteia, programul unei televiziuni cu legături în Opoziție, care cheamă oamenii în stradă pentru a-l demite pe președintele Mohamed Nasheed.

×
Subiecte în articol: Maldive presedinte alegeri dictator proteste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close