Antena 3 CNN Externe Prinţul Harry pleacă în Irak în luna mai

Prinţul Harry pleacă în Irak în luna mai

Prinţul Harry pleacă în Irak în luna mai
22 Feb 2007   •   14:47

Prinţul Harry şi escadronul din care face parte, The Blues and Royals, au primit ordin de desfăşurare în Irak în luna mai a acestui an, în pofida anunţului făcut miercuri de premierul britanic, Tony Blair, privind retragerea, în următoarele luni, a 1.600 de militari din Irak, potrivit ediţiei de joi a cotidianului The Times. Prinţul Harry va pleca în cadrul următoarei rotaţii a trupelor britanice pentru a participa la operaţiunea Telic.

Nu au fost date detalii în legătură sarcinile pe care le va avea de îndeplinit prinţul Harry, dar este probabil să efectueze misiuni în cadrul escadronului oriunde ar fi acesta desfăşurat, însemnând că ar putea participa în provincia Maysan la misiuni de recunoaştere de-a lungul frontierei cu Iranul. Prinţul Harry şi-a exprimat deja clar dorinţa de a participa la misiuni cu escadronul său şi nu de a sta într-o bază cu securitate maximă.

Prinţul Harry va fi tratat ca orice alt ofiţer, dar comandantul său va avea responsabilitatea specială de a-i asigura securitatea, potrivit publicaţiei britanice. Aceasta însemnă că nu va fi înconjurat de gărzi de corp în timpul patrulei, dar se aşteaptă ca prinţul să aibă un ofiţer pentru protecţie personală când este necesar.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close